Rezumatul meu: Milton Friedman susține că Marea Depresiune a fost cauzată de o contracție a masei monetare.

Best Dissertation Editing Services Reviews

In primul rând, asigură-te că notele tale captează inima a ceea ce citești, exprimate cu propriile tale cuvinte. De exemplu:

Problema s-a agravat, spune el, pe măsură ce băncile realizare lucrare licenta au eșuat la începutul anilor 1930, iar Rezerva Federală a refuzat să imprime mai mulți bani. El respinge explicațiile keynesiene conform cărora a existat o „capcană a lichidității” sau că Depresiunea ar fi putut fi rezolvată prin cheltuieli guvernamentale mai mari. Pentru Friedman, adevărata problemă a fost scăderea vertiginoasă a ofertei monetare a Americii, nu cererea guvernamentală inadecvată.

Pentru a realiza rezumate ca acesta, nu trebuie doar să citiți articolul; trebuie să revizuiți introducerea, concluzia și rezumatul. Apoi trebuie să vă întrebați: „Care este punctul principal al autorului?” Pentru a vă da seama, priviți în altă parte de la articol, încercați să vă expuneți punctul principal, apoi scrieți-l.

Dacă nu poți face asta? Atunci ai ratat punctul principal. Este mult mai bine să știi asta acum decât să o descoperi mai târziu. Trebuie să vă uitați din nou la lucrare, cel puțin pe scurt, și să faceți o altă încercare pentru a rezuma punctul principal.

Sfat: Notele dvs. despre fiecare carte, articol sau site web ar trebui să includă un scurt rezumat cu propriile cuvinte. Pentru a face asta, ar trebui să te uiți departe de articol, să te gândești la punctul său principal (probabil doar unul; rareori mai mult de două sau trei) și să-l notezi.

Notele bune vă vor profita la maximum de lectură. Asta nu înseamnă să încetinești până la un târâș pentru a nota totul. Nu ești un fotocopiator uman. Mai degrabă, înseamnă să vă concentrați asupra cărților și articolelor importante – cele care contează cu adevărat pentru cercetarea dvs. – și apoi să rezumați punctele lor principale, datele esențiale și ideile majore, astfel încât să puteți utiliza ele mai târziu.

Pentru a lua note eficiente, ar trebui să vă gândiți la ce le veți folosi. Una este să afli mai multe despre subiectul tău. O alta este să găsești surse specifice care se ocupă de anumite puncte din teza ta. Un al treilea este să vă ajute să clasificați și să sintetizați munca altora, astfel încât să vă puteți situa munca într-un domeniu mai larg. Al patrulea și cel mai important obiectiv este să vă stimulați propriile idei bine informate.

A lua notițe este muncă mentală, nu muncă ușoară. Și această lucrare își va găsi drumul în teza ta: învățarea amplă, sursele specifice, sinteza materialelor și ideile tale originale. Pentru a îndeplini aceste obiective, notele dvs. ar trebui

  • Surprindeți punctele principale ale fiecărui articol
  • Concentrați-vă pe părți ale lucrării cele mai strâns legate de subiectul dvs
  • Utilizați marcaje clare pentru a vă distinge comentariile de limba autorului, prevenind orice plagiat accidental
  • Înregistrați informațiile bibliografice de care aveți nevoie pentru citare
  • Dezvoltați-vă propriile perspective, așa cum vă sugerează lecturile, astfel încât să puteți utiliza ele mai târziu

Ar trebui să adaug că aceste note trebuie scrise sau dactilografiate, nu doar marcate pe fotocopii. Este bine să copiați articole și să subliniați unele propoziții, deși nu ar trebui să marcați niciodată un volum de bibliotecă. Adevărata problemă este că propozițiile subliniate și câteva comentarii marginale nu sunt note eficiente. Pentru ca notele tale să merite, trebuie să extragi punctele principale din fiecare lectură și să le exprimi în cuvintele tale. Puteți adăuga câteva comentarii critice sau idei proprii, legând lectura cu subiectul dvs.

Apoi, odată ce ați luat notițe atât de valoroase, nu le depozitați. Ochii care nu se văd se uită. Scoateți-le ocazional și revizuiți-le pe măsură ce vă dezvoltați proiectul de teză. Trecerea peste ele îți va scăpa memoria și îți va provoca idei noi.

Sfat: Nu vă >lasa notele. Examinați-le în mod regulat. Poate părea o pierdere de timp, deoarece „le-ați > terminat deja”. De fapt, este destul de valoros, deoarece vă va aminti de puncte importante și vă va sugera altele noi.